5.6.1967 נחשב לתאריך בעל משמעות היסטורית בהיסטוריה הישראלית | יום אשר החל מוקדם בבוקר, במתקפה חסרת תקדים על בסיסי ומטוסי חיל האויר המצרי, כחלק ממכה מקדימה כנגד מצרים שתכננה לתקוף את ישראל
מתוך עמוד האינסטגרם של היסטוריה על המפה
הפעולה ביום זה, אשר היוותה את פתיחתה הרשמית של מלחמת ששת הימים, הגיעה בשל אירועים מתגלגלים החל מתאריך 15.5.1967 – יום העצמאות ה-19 למדינת ישראל. כוחות יבשה של צבא מצרים החלו לצלוח את תעלת סואץ ונכנסו למרחבי סיני.
תכנון המתקפה המקדימה בוצע לפרטי פרטים ובחשאיות מלאה. יצחק רבין שהיה הרמטכ”ל הכין תוכנית יחד עם מפקד חיל האויר מוטי הוד. בערב שלפני בוקר התקיפה, זומנו למפקדת חיל האויר שלושת מפקדי בסיסי חיל האויר המעורבים, יחד עם קצינים בכירים ומפקדים בעלי תפקיד מפתח ועודכנו בפרטי המתקפה.
רוב הטייסים לא ידעו על הפעולה המתכוננת עם שחר.
בשעה 06:45 המריאו רוב רובם של מטוסי חיל האויר על סוגיהם (למעט 12 מטוסי מיראז’ שנשארו להגן על כל שמי הארץ בעת הצורך) תוך שמירה על המראה חרישית, ללא מכשירי קשר, ללא דיבורים, עד לרגע ביצוע המתקפה.
במתקפה השתתפו מטוסי ווטור, אוראגן, מיסטר IV, סופר מיסטר ומיראז’ III,
מבצע מוקד יוצא לדרך
בשעה 07:45 הגיעו כל מטוסי חיל האויר, 77 במספר, בו זמנית אל 11 משדות התעופה המצריים והחלו במתקפה חסרת תקדים על כל המסלולים והמטוסים המצריים שהיו גלויים לעין.
בזמן המתקפה הראשונה, בין 07:45 – 09:05 הושמדו 197 מטוסים מצריים ו-6 שדות תעופה מצרים הושמדו כליל.
אך בין כל ההצלחות והפגיעות, היו גם קרבות אויר בין הצדדים. בניהם, גם המטוס שנראה בתמונה כאן, מטוס האוראגן של סרן דוד יריב, נפגע מירי אש נ”מ בעת שהפציצו את שדה התעופה ביר גפגפה. המטוס נפגע שניות לאחר שהצליח להפיל מטוס מיג מצרי אשר הוטס בידי סגן סעיד עות’מאן. בעודו מדווח לחבריו “תראו! הוא בוער, פגעתי בו” , נפגע מאש הנ.מ וצלל אל הקרקע. סרן דוד יריב התרסק על עמדת הנ”מ בשדה התעופה ונהרג במקום.
שרידי מטוס האוראגן של סרן יריב דוד הובאו ליישוב כרמי יוסף ושם הם ניצבים דוממים כבר שנים רבות כאנדרטה לזכרו.
סרן דוד יריב קריגר ז”ל , בן 33 בנופלו
נטמן במקום מנוחתו בית העלמין הצבאי קריית שאול