חמישה חשודים נתפסו בעת שניסו לשדוד אתר עתיקות ליד כפר עין מאהל

החשודים בעת המעצר. צילום ניר דיסטלפלד

חמישה חשודים בשוד עתיקות נתפסו בשעת מעשה כאשר הם מנסים לשדוד אתר ארכיאולוגי בן 2,000 שנה ליד כפר עין מאהל שבצפון הארץ. החשודים נעצרו בידי מפקחי היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות יחד עם שוטרי המחוז הצפוני

כתב: אפי אליאן | צילומים: ניר דיסטלפלד , דוברות משטרת ישראל

צוות היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות סורק ועוקב אחרי שינויים בשטחי אתרי עתיקות ברחבי הארץ. לאחרונה הבחינו בחפירות שוד שהתרחשו באופן בלתי חוקי סביב כפר עין מאהל, מרגע הגילוי – יצאו אנשי הצוות למבצע משותף עם משטרת ישראל והביאו ללכידת השודדים. אתר העתיקות שניזוק בחפירות אלו הינו בן כ-2,000 שנה ומתוארך לתקופה הרומית והתקופה הביזנטית. 

מבצע המעקב אחר החשודים ארך כשלושה שבועות עד רגע ההחלטה לצאת למבצע יזום לתפיסתם. כך מספר ניר דיסטלפלד. בעת שהחלטנו לצאת לפעילות יזומה, ארבנו להם ומרגע שזיהינו כי החלו בניסיונות החפירה לעומק האדמה, הוזעק סיוע ממשטרת מחוז צפון והגענו עם השוטר למיקום המדויק ואלו נתפסו על חם. 

מדוברות המשטרה נמסר כי עם קבלת הדיווח ממפקחי היחידה למניעת שוד ברשות העתיקות על מספר חשודים הנמצאים באתר ארכיאולוגי מוכרז, הוזנקו מספר שוטרים למקום אשר יחד עם מפקחי היחידה הביאו למעצרם. 

החשודים בעת המעצר. צילום ניר דיסטלפלד
החשודים בעת המעצר. צילום ניר דיסטלפלד

על האתר – עינות שועים

האתר בו ביצעו החשודים בשוד עתיקות את חפירותיהם, נקרא “עינות שועים”. במיקום זה, היה מקור מים וסביבו התיישבות נרחבת. במהלך חקר האתר, זיהו החוקרים ממצאים רבים מהתקופה הפרה-היסטורית ועד לתקופה העות’מנית. אך עיקר ההתיישבות במקום היתה דווקא בתקופה הרומית ובתקופה הביזנטית.  בסמוך לאתר זה, נמצאו מערות מסתור ארוכות ומסועפות. מחקר המערות עולה הסבירות כי מדובר במערות שנחצבו בעת האירועים הסוערים של מרידות היהודים ברומאים.  ידוע כי בגליל נחצבו עשרות מערות שהיו אמורות לתת מענה והכנה למרד אשר – בסופו של דבר לא הגיע כלל לאזור זה.  נציין כי מערות אלו, שהן מהגדולות שנמצאו באתר עינות שועים – לא ניזוקו כלל במהלך אירועי השוד האחרונים וכי פעילות היחידה למניעת שוד מנעה נזק עצום. 

בשיחה עם ניר דיסטלפלד נאמר: לצד המערה היו מונחים כלים רבים אשר בהם תכננו להשתמש השודדים, טוריות, פטישים, כלי חציבה ואף גלאי מתכות. בחזית המערה ניתן לראות חציבות עתיקות בגודל בינוני, אשר אלה היו ככל הנראה, תאי אכסון. ייתכן כי החשודים שנתפסו הספיקו לנקות תאים קדומים אלה ממצאים בטרם נתפסו. אמנם בחיפוש על גופם של החשודים לא נמצאו עתיקות, אך הנושא עדיין בחקירה. 

החשודים עוכבו להמשך חקירה ברשות העתיקות. 

אלי אסקוזידו, מנהל רשות העתיקות מוסר כי בשל האופי המיוחד והנוח של ארץ ישראל, היא היתה מיושבת לאורך כל התקופות כמעט. בהתאם לכך, כמות אתרי העתיקות בארץ היא עצומה. כמעט בלתי נתפסת. באחריותנו לשמור על כולם ואנו זקוקים לעזרת הציבור הרחב לשם כך. בכל מקרה של חשד לשוד עתיקות – אנא דווח לנו במידית. 

 

מה דעתך על הפרסום שלנו? נשמח תשתפו אותנו!

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.